Kaj pa ti misliš?

Kaj so dolgo obstojne sledi letal, ki jih videvamo na slovenskem nebu?

View Results

Loading ... Loading ...

Globalni plan za zamenjavo dolarja $

Spodnji članek je v celoti povzet in preveden iz internetne strani http://www.projectcensored.org/ . Omenjena stran in njeni avtorji se zavzemajo za objavo in s tem seznanjanjem ljudi  o temah, ki nam jih mediji iz takih in drugačnih razlogov zamolčijo.  Spodnji članek je na lestvici cenzuriranih tem in člankov na samem vrhu omenjene strani. Ker se tema članka tudi tako ali drugače povezuje z našo sedanjostjo in prihodnostjo, sem se odločil članek prevesti in s tem omogočiti razumevanje čim širšemu krogu Slovencev.

Prevedel in uredil: bo.star

Original naslov in povezava na članek: Global Plans to Replace the Dollar


GLOBALNI PLAN ZA ZAMENJAVO DOLARJA

Narodi so dosegli meje v subvencioniranju  vojaških dogodivšćin ZDA. Med sestanki junija 2009 v Jekaterinburgu v Rusiji, so svetovni voditelji, kot sta Kitajski predsednik Hu Jintao, ruski predsednik Dmitrij Medvedjev in drugi visoki uradniki iz šeststranske Šanghajske organizacije za sodelovanje, storili prvi uradni korak za zamenjavo dolarja kot svetovne rezervne valute . ZDA je bil  vstop na sestanke zavrnjen. Če so svetovni voditelji uspeli, se bo dolarju močno znižala vrednost, stroški uvoza, vključno z nafto, se bodo dvignili v nebo, enako se pričakuje drastično zvišanje obrestnih mer.

Omenjeni narodi vidijo Mednarodni denarni sklad (IMF), Svetovno banko (World Bank) in Svetovno trgovinsko organizacijo (WTO), kot nadomestke Washingtonskega  finančnega sistema, ki jih podpirajo ameriška vojaška oporišča in letalonosilke vse okoli sveta. Toda ta vojaška prevlada je le ostanek ameriškega imperija in ne more več odločati o dejanski gospodarski moči. Ameriška vojaška sila je bolj ali manj le napihovanje mišic , ki bolj temelji na atomskem orožju in možnosti posredovanja na dolge razdalje z zračnimi silami, kot na operacijah na tleh, saj so postali preveč politično nepriljubljeni za  kakeršnokoli  večji obseg.

Kot je zapisal Chris Hedges junija 2009, “arhitekti te nove globalne izmenjave se zavedajo, da če zlomijo dolar, zlomijo tudi vojaško prevlado ZDA. Vojaška poraba ZDA ne more biti trajna, brez težkega zadolževanja na račun le tega. Uradni ameriški obrambni proračun za fiskalno leto 2008 je znašal 623 miljard $, naslednji najbližji nacionalni vojaški proračun je bil na Kitajskem in je znašal 65 miljard $, povzeto po virih Centralne obveščevalne agencije.(CIA) “

Za financiranje stalne, tako imenovane vojaške ekonomije, so ZDA poplavile svet z dolarji.  Tako tujim prejemnikom (državam),  dolarje plasirajo v njihove centralne banke za lokalno valutu. Za centralne banke potem nastopi problem. Če centralna banka ne porabi denarja v Združenih državah Amerike, se tečaj dolarja povečuje, kaznovani pa so izvozniki. To je omogočilo ZDA  tiskanje denarja brez omejitev, za nakup in uvoz tujih podjetij, za financiranje vojaških širitev, in zagotoviti, da tuji narodi, kot je Kitajska še naprej kupujejo ameriške državne obveznice.

V juliju 2009 je predsednik Medvedjev ponazoril svoj  klic za nadnacionalno valuto za zamenjavo dolarja tako,da potegne iz žepa vzorec kovanca za “združeno svetovno valuto prihodnosti.” Kovanec, ki je bil predstavljen z besedami : “Enotnost v različnosti,” je bil kovan v Belgiji in predstavljen vodjem delegacij G8.

Septembra 2009 je Konferenca Združenih narodov za trgovino in razvoj  predlagala oblikovanje nove umetne valute, ki bi zamenjala dolar kot rezervne valute. ZN želi preoblikovati Bretton Woods sistem mednarodne izmenjave. Nastanek te valute, bi pomenil največjo monetarno obnovo (remont) po drugi svetovni vojni. Kitajska je vključena v posel skupaj z Brazilijo in Malezije za denominacijo svoje trgovine s Kitajskim juanom, Rusija pa obljublja, da bo začela trgovanje v rubljih in lokalnih valutah.

Poleg tega se je devet držav Latinske Amerike dogovorilo o oblikovanju regionalne valute, sucre, katerih cilj je zmanjšanje uporabe ameriškega dolarja. Države, članice zavezništva Bolivarske Ameriki (ALBA), levičarski blok, ki si ga je zamislili predsednik Venezuele Hugo Chávez, so se srečale v Boliviji, kjer so sprejeli sklep, da se pospeši trgovanje z novo valuto znotraj regije. Sucre bi se začel razvijati z začetkom leta 2010 v nepapirni obliki. Člani ALBA  so Venezuela, Bolivija, Kuba, Ekvador, Nikaragva, Dominika, Saint Vincent in Grenadine ter Antigve in Barbude.

Zdi se, da je cikel podpiranja stalne ameriške vojne ekonomije skoraj končan. Ko dolar ne more poplavljati centralnih  bank in nihče več ne kupuje ameriških državnih obveznic, se ameriški svetovni vojaški imperij začne sesuvati. Vpliv na vsakdanje življenje za prebivalstvo ZDA bi bil lahko zelo hud.

Naši avtorji napovedujejo, da se zaradi povečanih stroškov,  države in mesta v ZDA obetajo izsušitev svojih pokojninskih skladov.  Vlada  bo prisiljena prodajati infrastrukturo, vključno s cestno in drugo prometno infrastrukturo, zasebnim družbam. Ljudjem bodo vedno bolj zaračunavali  za privatizacijo javnih služb, ki so bile nekoč urejene in subvencionirane. Poslovnim in zasebnih nepremičninam bo vrednost padla za več kot polovico njene sedanje vrednosti. Negativni kapital, ki že zdaj obsega 25 odstotkov ameriških gospodinjstev se bo razširil na skoraj  vse lastnike nepremičnin. Težko se bo zadolžiti ali prodati nepremičnine, če ne bomo pripravljeni sprejeti velikih izgub. Tako se bo blok za blokom večalo število praznih trgovin in najemniških hiš. Zapiranje nepremičnin bo postala epidemija. Pred ljudskim kuhinjam bodo dolge vrste in mnogo brezdomcev.

Update z Michael Hudson

Tuje države si trenutno želijo ustvariti mednarodni denarni sistem, v katerem denar centralnih bank  ne financira vojaškega primanjkljaja Združenih držav Amerike “. Trenutno se  tuji “dolar gospodarstva” v obliki kupovanja izdanih državnih obveznic v ZDA,  uporablja za financiranje (predvsem vojaškega), na domačem trgu ZDA proračunskega primanjkljaja, primanjkljaj, ki je predvsem posledica vojaških izdatkov.

Rusija, Kitajska, Indija in Brazilija so prevzela vodilno vlogo pri iskanju alternativnega sistema. Toda  v medijih skoraj ni podatkov o iskanju  takšnega novega sistema, ne v ZDA  ali celo evropskih medijih, razen krajše različico svojega “De-Dollarization” članka, ki sem jih objavil kot op-ed v Financial Times of London.

Razprave o ustvarjanju alternativnega denarnega sistema niso javne. Povabili so me na Kitajsko, da bi razpravljali  o mojih pogledih  z uradniki tam in na predavanjih na treh univerzah in kjer so me kasneje zaprosili , da napišem moje predloge premierju Wen Jiabao, do naslednjega obiska, tik pred  letošnjim sestankom med Kitajsko, Rusijo, Indijo in Brazilija ter Iranom, ki prisostvuje kot obiskovalec. Vse to nakazuje, da druge države iščejo alternative. Zdaj, ko je propadel euro, ostaja le malo alternative za dolar kot obstoječo rezervno valuto. To pomeni, da ni nacionalne valute, ki je stabilen hranilec vrednosti za mednarodno prihranke.

Medtem, ameriški denarni menedžerji potujejo v Brazilijo, Kitajsko in druge tako imovane”nastajajoči trge” . Kakor sedaj kaže, te države prodajajo svoje vire in podjetja praktično  zastonj, saj na koncu ti dolarji končajo v njihovih centralnih bankah,ki pa te iste dolarje porabijo za nakup  državnih obveznic v ZDA, ali pa se uporabijo za nakup evro dolga, ki je zajela v mednarodne monetarni trg.

Rezultat te uganke je pritisk na konec povojnega  obdobja tako imenovanega “prostega pretoka kapitala” in uvesti nadzor kapitala.

Sicer ni bilo nobenih  novinarskih obravnav moje zgodbe ali celo izdaje le te. ZDA in evropski mediji so uspešno prezrli predlog alternative obstoječim stanjem.

Update z Fred Weir

Ta zgodba prikazuje en vidik iskanja post-sovjetske Rusije za svojo pozicijo v nastajajočem novem svetovnem redu pod vodstvom ZDA, pozicijo, iz katere bi bilo razvidni, njeni lastni geopolitični interesi in drugačnost od zahoda, glede na zgodovino, kulturo in raven gospodarskega razvoja. Rusija je podedovala od nekdanje Sovjetske zveze tesne odnose  s številnimi državami, ki jih ZDA označujejo za “malopridne države”, vključno z Iranom, Kubo in Venezuelo. Tako še vedno obstaja veliko uradnih in simpatij  javnosti  za tiste države, ki nasprotujejo ameriškemu globalnemu sistemu, čeprav Moskva nima več občutka za veliko anti-zahodno ideologijo  ali celo  praktične cilje mobilizacije proti “zavezništvu”, ki bi služila ciljem Rusije.

Pod upravo, George W. Bush-a, se Moskva  počuti pod pritiskom, kot gre razumeti zahodni  poseg v post-sovjetski prostor, kar rusi razumejo pod izrazom “bližnja tujina.” To je bila v obliki “obarvanih revolucij,” ali kakor zahodni mediji označujejo “pro-demokratične vstaje” v Gruziji, Ukrajini in Kirgiziji, ki odstrani poškodovana, vendar Moskvi prijazne režime in prinesel na oblast veliko bolj brez dlake na jeziku in aktivno prozahodne politike. Kremelj, upravičeno ali ne, razlaga te nemire , od ZDA sponzoriran in orkestriran poskus spreminjajnja politične lojalnosti sosednjih držav, s katerimi ima Rusija  globoke zgodovinske vezi. Dva od teh novih voditeljev, Gruzije, Mihaila Sakašvilija in Ukrajine Viktor Juščenko, zahtevata, da svoje države na hitro sprejmejo za  članstvo v Organizaciji Severnoatlantske pogodbe (NATO), možnost, ki ga Rusija gleda s strahom, ki meji na paniko. Naslednja pobuda Busha, ki je ustvarila globoko sovraštvo v Moskvi, je bil načrt, da postavijo  strateške protiraketne prestreznike  v sosednji Poljski, s pridruženimi radarji na Češkem. Ruski vojaški strokovnjaki trdijo, da je to začetek strateškega procesa, ki bi lahko sčasoma ogrozilo lastno staranje Rusije, iz obdobja Sovjetske zveze in jedrskega odvračanja, ki je glavna prednostna naloga nacionalne obrambe Rusije.

V odgovor na zaznavanje teh groženj, se jeRusija odločila za svojo pot, negovanja odnosov z drugimi državami, ki so v nasprotju z ZDA, kar je predmet te zgodbe. Rusi so prav tako odločil za vojne igre z venezuelsko mornarico v Karibih, kar oživlja nadaljevanje hladne vojne in ere jedrskih bombnikov  in patruljiranja vzdolž obale Severne Amerike, in se pogovarjali o oživitvi nekdanjih sovjetskih letalskih baz na Kubi.

V preteklem letu, z občutno  spremembo zunanje političnih prioritet, ki jih je vnesel predsednik Barack Obama, se je odnos Moskve le nekoliko sprostil. Obama je umaknil  sporen načrt za postavitev protiraketnega orožja na Poljskem in implicitno umaknil vprašanje  vključitve Ukrajine in Gruzije v NATO z dnevnega reda. Tako imenovan Obamov “reset” odnosov med Moskvo in Washingtonom je očitno boljša možnost za sodelovanje, tudi o takšnih kočljivih vprašanj, kot so Iran, čeprav je morda še prezgodaj za kakršne koli trdne sklepe.

.

Original naslov in povezava na članek: Global Plans to Replace the Dollar

Avtor objave: bo.star

Globalni plan za zamenjavo dolarja $
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

24 Responses to Globalni plan za zamenjavo dolarja $

 • Katarina says:

  Brez repa in glave. Meni po barnju tega članke še vedno ni jasno, kakšen je tale “globalni plan”. >:B

 • Boldrik says:

  Pa stvar je jasna. Ker je Evropska centralna banka (katere lasniki so Rothschild-i, Morgani, Rockefeller-i..) uspela zribala € in ker je FED (katerega lasniki so Rothschild-i, Morgani, Rockefeller-i..) uspel zribati $, nujno rabimo novo valuto pod vodstvom IMF-ja (katerega lasniki so Rothschild-i, Morgani, Rockefeller-i..), da se bo stvar uredila. ???
  Po domače: Uspeli smo zjebati $ in €, zdaj pa vas bomo še naprej kradli pod novo valuto. Pa saj ni tako komplicirano. :-D

  • Katarina says:

   Pol pa naj tko tut napišejo, kr jz ne zatwpim prow nč kr piše v tem, hm, “članku”.

   • Boldrik says:

    Sorry, tudi jaz slabo zastopim, kar ti pišeš. Mogoče prehitro tipkaš? ;-)
    Vprašanje za milion €: kako nas bodo nategoval, če nam bodo vse to povedali? :-D
    Mimogrede, malo jih že skrbi. Stvari jim ne gredo ravno tako kot so si zamislili. Mogoče so nas pa vendarle podcenjevali?

   • Grim_reaper says:

    Si pogledala na “modri link STRAN”? Mogoče je tam kaj bolje razloženo. Če pa ni pa še vedno ostane GOOGLE ALMIGHTY ;).

    • Katarina says:

     Nah, sm izgubila vso voljo, glede na to, da je še v slovenščini težko brati…
     kr hočem povedati je to, da članek nima ne repa ne glave, gre bolj za neko bežno nakladanje dveh modelov in njihove opažnje, nikjer pa ni nič razloženo.
     sicer sm to slučajno opazla, sploh ni potrebno, da mi kdo začne solit pamet in obračat besede.
     drgač pa sem mnenja, da bi mogu met ceu svet eno valuto, en jezik in en vzpostavljen red. pa dost kompliciranja. in vsi bi mogli dnevno jest nore gobe. ;)

     • Jaka Furlan says:

      Katarina priporočil bi ti, da si prebereš knjigo Krasni novi svet, tam je tvoja zadnja ideja kar dobro razdelana. Svet ima eno valuto, jezik, politično, versko in gospodarsko ureditev, pa še vsi so nonstop na drogah.

      Odličen roman, ki ti zna lepo pojasnit problem te utopije.

      Lp

     • Boldrik says:

      Katarina, saj imaš prav, da bi morali imeti vsi enako. Vendar, da to regulirava npr. jaz in ti, ne pa “lizards”. Tisto z gobami bi moralo biti pa tako ali tako z zakonom obvezno! ;-)

      One vision:
      http://www.youtube.com/watch?v=ene1D6lyXsg&feature=related

  • Grim_reaper says:

   o ja krasni novi svet.Še danes mi ni jasno zakaj se večina ljudi zmrduje ob tej knjigi.Ko sm jo prvič bral je bilo očitno preveč površno.ko sem jo prebral drugič…to je bila pa že druga zgodba – precej bolj poglobljena seveda.Vsekakor bi moral krasni novi svet postati OBVEZNO GRADIVO za maturo v vseh SŠ.Gimnazijci vem da so jo preklei do groba(in še čez9 ravno tako kot alamuta.očitno dobre knjige odbijajo množice.Le zakaj :P?

 • bo.star says:

  Katarina, bistvo članka je seznanje ljudi z dogajanji v ozadju. Res je članek bolj ali manj kratek povzetek dogajanj,je pa moje mnenje, da ljudje tako ali tako ne berejo(v večini)dolgih oz. predolgih člankov. Poleg tega menim, da kogar zanima sama tema, lahko članek vzame kot odskočno desko za svoja poizvedovanja in pomoč pri začetku “brskanja” po netu. Se pa moje mnenje vse bolj nagiba k teoriji, da se nam v bljižni prihodnosti obeta popolna ukinitev denarja kot takega(gotovine). V zadnjem času največkrat omenjena možnost pravi, da se bo gotovina, kot plačilno sredstvo ukinila in naj bi imel vsak posameznik eno, če temu lahko rečem plačilno kartico, preko katere se bo plačevalo in urejalo prav vse.

  Lahko pa temu rečemo tudi absolutni nadzor države ali kogarkoli že. Predtavljaj si, s tem se ukine marsikater problem(utaja davkov, delo na črno….), obenem pa bo “veliki brat” vedno in povsod lahko sledil tebi in tvojemu vsakdanjemu življenju(kdaj in kje si bila na kavi, knjižnici….).

  No ja, če ne drugega in imaš problem s viškom denarja(prihranki), nikar ne varčuj v evrih ali dolarjih!! :) :) :)

 • bine bone says:

  Torej isti lopovi bodo ropal ljudi in zasužnjevali naprej po celem planetu. Torej bodo sistem ropanja še razširili? Ekonomski strokovnjaki kot je nobelovc Joseph Stiglitz. Torej kuščarji želijo uničit našo svobodo in razvoj. Torej kuščarji želijo popolnoma prevzeti vlogo vlad držav preko celega sveta WTO, MMF in SVETOVNA BANKA bodo začele totalni prevzem in zamenjavo vlad. Torej bi radi Bilderbergi planet tak kot je trenutno EU. He, EU ima eno vlado za 27 držav, imamo vrhovno sodišče, evro, tisoč strani zakona, ki ga sigurno še ni nihče prabral, veliko javno službo in pazi ti, imamo celo sposobnost uporabit vojno silo. Eden od teh zmajev pravi, da bi tak model lahko uporabil za komplet planet… da skratim. TIle zmaji, ki so povzročili vso krizo, njim se trenutno sladka. Zgublja in izginja srednji razred za veliko večino svetovnega prebivalstva pa bo taka zadeva pogubna. Zato bi se moral komplet planet upreti tem zmajem. Zato se tilre zmaji najbolj bojijo, da bi ljudje širom planeta sami začnejo odgovarjati ij iskati rešitve na nastale probleme, ki so jih povzročili ti zmaji-hibridi. Zato folk, ne rabimo teh zmajev-hibridov. Rešitev je v lokalnem upravljanju in v lokalni ekonomiji. ZMAJI FUCK OF!!!

  • Grim_reaper says:

   Kaj pa če bi se nekdo spustil v reverzno genetiko? tako kot oni delajo poiskuse na nas(saj veste: haarp, nanorobotika, kemikalije LHF frekvence…)bi ta človek ali skupina delala na njih? Ni vrag, da ne bi odkrili neko vrsto bio/kemičnega orožja, ki bi uničilo samo reptile. pa bi bil svet rešen.Me prav zanima kako hitro bi se pobili med sabo…

  • Tjaša says:

   Kolikor je meni znano, s silo nad reptile, ne bi dosegli nič, ker oni se s silo in zlom hranijo. Ljudje se morajo dvignit v višje dimenzije. To se pa ravno sedaj dogaja. Vprašanje je samo, koliko ljudi bo to pripravljeno sprejet oz. se prepustit toku dogajanja. Delat samo dobro, brez politikov, tudi če jih kritiziramo se hranijo z našo energijo, mi jo pa zgubljamo in se posledično ne dvigujemo tako, kot bi bilo dobro za nas.
   Slovenija je na pomembni strateški točki in nikakor ne bi smel biti v EU, kaj šele v NATO. Če ne bi bile naše politične duše prodane, bi nas cel svet spoštoval, ker smo zelo pomembni, z močno voljo in energijo. Ja, naslednja preizkušnja je že, kako upravljamo s svojo energijo. Pa če vam je to všeč , ali pa ne. :)

 • bine bone says:

  Lata 1974. st hibridna zmaja Nixson in drugi tak hibrid – netopir Kissinger podpisala dokument ameriške vlade o raziskavi rasti prebivalcev. Dokument jasno govori, da je treba svetovno prebivalstvo od leta 1974. in do leta 2050. zmanjšati za 3 miljarde.
  Netopir Kissinger pa je celo agent KGB-ja? Da bi jih pes p…..l…

 • bine bone says:

  Kissinger,Soros,very.evil.men.

  spacebar.broke.

  bummer

 • kr'ena says:

  Zanimiv članek na netu o tem, da so v nekem kalifornijskem okrožju letos nehali sprejemati gotovino za storitve (mislim,da je šlo za neke občinske koleke ipd.), istočasno pa je NSA (National Security Agency) objavila na TV reklamno kampanjo, ki v bistvu govori o tem, da teroristi in drugi sumljivi ljudje uporabljajo gotovino,da se jih težje izsledi. Nauk reklame, kot ga lahko razberemo je: 1. z gotovino plačujejo skor kriminalci in 2. poziv zaposlenim, da prijavijo plačila lz gotovino kot suspicious behaviour (prikazan seminar in trening hotelskega osebja, kjer jih učijo,da je treba take goste prijaviti). Land of the free??Free to shut up and suck it up, kot se meni zdi.In mi gre dobesedno na bruhanje, da naši politiki odkrito flirtajo in hvalijo prakso ZDA.S tem ponižujejo inteligenco slehernega državljana, ki v življenju prebere še kaj drugega kot le tisto,kar mu postrežejo naši mediji (kot mi je znano imajo naše večje komercialne TV hiše tuje lastnike…)

  • Grim_reaper says:

   Potem je cel ostali svet za Imeričani “terrorist friendly” ? Hahaha pa so ja nori.je ja lažje ponarediti VIRTUALEN denar kot pa fizičen.je pa tudi lažje manipulirati z njim pa še priročen je bolj(sploh če je vse na enem čipu- vozniški izpit, številka socialnega zavarovanja. zdravstvena kartica, banči račun ID …). NE HVALA. Sicer do neke mere podpiram kibernetiko, vendar le do meje pri kateri še vem kaj dajejo vate.NE RABIM VGRAJENEGA GPS, ZABOGA !!!!

   • Anonimus says:

    Jst se bojim, da ne bo možnosti NE HVALA.Za najrazličnejše svinjarije ni bilo nikoli možnosti zavrnitve.Beden primer, pa vseeno; jst sm glasoval proti EU in NATU, prav tako moji znanci in familija, pa nam to dons eno figo pomaga, ko smo ujeti v kolesje EU in njenih zavoženih smernic.Smo v istem šmornu, čeprav smo vedl, kaj bo v EU.To je to. Čist na izi.Pa se mi je tud zdel, da je folk pametnejši in zna poslušat, zna razumet…

 • bine bone says:

  Tile ne mislijo tako. Rothschild agent, Mr ‘Evil’ Henry Kissinger

  The people of Tunisia and the wider Arab world are sick of corruption, the soaring price of basic foods, unemployment, poverty and oppression. Their rebellion is completely understandable and long overdue. But this is why it is so important to get informed and streetwise about how the world is controlled and manipulated and to what end. Without that people – not least protesting people – are just babes in arms.

  Some points to note:

  * The Rothschild-Illuminati-Zionist networks have kept these Arab tyrants in power with political, financial and military support decade after decade – not least via their prime vassals, Britain and the United States.

  * The same networks are responsible for the global economic crash through their banking cartel that has worsened dramatically the levels of poverty, unemployment and depravation, and they, too, are responsible for the manufactured leaps in the price of food and oil to squeeze the people even more.

  * I have long outlined the Rothschild-Illuminati-Zionist plan to create mayhem, chaos and upheaval in the Arab countries of the Middle East to trigger violence and division that would suit the goals of the Rothschild-owned and imposed State of Israel.

  Rothschild agent, Mr ‘Evil’ Henry Kissinger, confirmed this agenda this week when he said of what is happening in the Middle East: ‘This is only the first scene of the first act of a drama that is to be played out …’

  So it is.

 • Boldrik says:

  Alex Jones in David Icke – trenutna situacija:
  http://geraldcelentechannel.blogspot.com/2011/02/david-icke-alex-jones-interview-02-01.html
  Žal nič o konkretno kuščarjih. :-(

 • bine bone says:

  Kuščarji se skrivajo za različnimi imeni. Kot se vidi spodaj.

  U.S., U.K. Companies Help Egyptian Regime Shut Down Telecommunications and Identify Dissidents

  Thursday, 03 February 2011 11:05

  ‘Doing the regime’s bidding, British-based Vodafone shut down Egypt’s phone and internet service. The American company called Narus — owned by Boeing — sold Egypt the surveillance technology that helped identify dissident voices.’

  Read more: U.S., U.K. Companies Help Egyptian Regime Shut Down Telecommunications and Identify Dissidents

Komentirajte prispevek

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>